Subsidiemogelijkheden

Vraag nu subsidie aan op energiezuinige verlichting van LumenEco.
 
Investeringssubsidie - Energie Investerings Aftrek (E.I.A.)
Op basis van de E.I.A. regeling is in een aantal gevallen subsidie mogelijk op de aanschaf en installatie van energiezuinige verlichtingssystemen.
De E.I.A. is een fiscale regeling en u kunt hiermee als ondernemer een deel van de investeringskosten in energiezuinige verlichting nogmaals ten laste brengen van het fiscaal resultaat.
De E.I.A. aftrek bedraagt 41,5% van de investeringskosten. Dit zal voor een gemiddelde ondernemer neerkomen op een nettovoordeel van 10%.
 
Innovatiesubsidie - Subsidie Externe kosten
In bepaalde regio's in Nederland kunnen ondernemers subsidie krijgen voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Het ontwikkelen van een innovatief verlichtingssysteem valt daar ook onder.
De subsidie kan oplopen tot 50% van de externe ontwikkelingskosten. Dit zijn de kosten die u bijvoorbeeld kwijt bent voor de bouw van een prototype of het laten opstellen van een technisch ontwerp.
 
Subsidie interne kosten
Bent u van plan een innovatief verlichtingssysteem te ontwikkelen en u maakt naast externe kosten ook interne loonkosten, dan kan de wbso-regeling u uitkomst bieden.
 
Via deze regeling kunt u minimaal € 14,50 per besteed ontwikkelingsuur verrekenen met de af te dragen loonbelasting. Besteden uw medewerkers 1000 uur aan een of meerdere projecten, dan kunt u € 14.500 verrekenen. Bij meer of minder uren loopt dit voordeel evenredig op/af.
IB-plichtigen kunnen een extra aftrek krijgen van maximaal € 17.500.

LumenEco helpt haar klanten graag verder met het aanvragen van een subsidie. Neem gerust contact met ons op of kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Information?