Nieuws

5 voordelen van LED verlichting

5 voordelen van LED verlichting

LED verlichting biedt veel voordelen ten opzichte van oudere soorten verlichting als traditionele halogeen, gloei of spaarlampen. LED gebruikt elektriciteit zeer efficiënt om licht te produceren. Vandaar dat LED verlichting zoveel ‘groener’ is dan andere lichtbronnen.

1. LED verlichting is Energiezuinig

LED verlichting is 85% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 75% minder stroom dan een halogeenlamp. Dus het vervangen van traditionele soorten verlichting levert op termijn altijd een besparing op. Niet alleen in de portemonnee, maar ook voor het milieu!

2. Lage warmte afgifte

De reden dat LED lampen minder warm worden dan traditionele lampen is omdat, LED lampen veel efficiënter zijn in het gebruik van stroom. Gloeilampen hebben ongeveer een efficiëntie van 10%, waarbij veel energie verloren gaat aan warmte. LED verlichting heeft daarentegen een efficiëntie van 90%.

3. Langere levensduur

Een LED lamp kan een levensduur behalen van 50.000 uur, mits de warmtehuishouding van de LED-lamp goed georganiseerd is. Wanneer de temperatuur van de LED-lamp boven de 70 graden Celsius komt, loopt de levensduur snel terug.

4. Ruime keuze lichtkleuren

De kleurtemperatuur van led lampen wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van de lamp. Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden en toepassingen per lamp.

Kleurtemperatuur kelvin LED-lampen

5. LED lampen zijn Milieuvriendelijk

LED lampen gaan langer mee dan traditionele lampen en hoeven daardoor minder vaak vervangen te worden. Dus niet alleen is LED verlichting energiezuinig, het zorgt ook nog voor minder afval.

Heeft u interesse in onze producten? Dan kunt u contact opnemen via info@lumeneco.nl of via het contactformulier. Onze vertegenwoordigers komen het product graag bij u demonstreren. U bent ook altijd welkom in onze showroom. Neemt gerust contact op voor aanvullende informatie of het maken van een afspraak!